Students from IES in Karlstad traveled to Spain for an exchange program. They visited a town called Cassà de la Selva, located some 100 km north east from Barcelona. The common language for the students was English. During the stay the Swedish students were invited to the city hall for a meeting with the mayor.

The original text below is in Catalan. If you scroll down you’ll find it translated into Swedish.

 

CASSÀ DE LA SELVA | DDG El passat 29 d’abril, l’alcalde de Cassà de la Selva, Enric Bagué, va rebre a la Casa de la Vila els alumnes d’intercanvi de la població de Karlstad (Suècia).

Aquests alumnes van arribar el 25 d’abril i van estar-se fins al dia 1 de maig a casa de famílies del municipi.

L’intercanvi es realitza amb alumnes de 4t d’ESO de l’Institut de Cassà dins del projecte Comènius. La llengua vehicular amb què es comuniquen els alumnes és l’anglès, ja que el centre suec és un institut de secundària bilingüe anglès-suec i on també s’estudien altres llengües com l’espanyol o el francès.

La Internationella Engelska Skolan, centre d’intercanvi, va ser qualificada per segon any consecutiu el 2013 millor escola de secundària de la província de Värmland, on està situada. Aquest rànquing es fa a partir dels resultats de les proves d’avaluació externa dels nivells corresponents a 1r i 4t d’ESO. A Suècia els resultats d’aquests tests són públics.

 

CASSÀ DE LA SELVA | DDG Borgmästaren i Cassà de la Selva, Enric Bagué, tog den 29 april emot en grupp utbyteselever i stadshuset. Eleverna kom från staden Karlstad i Sverige.

Eleverna bodde hos familjer i staden under sin vistelse 25 april- 1 maj.

Utbytesprojektet sker med elever från 4t d’ESO de l’Institut de Cassà inom projektet Comènius. Det gemensamma språket för kommunikationen mellan eleverna är engelska. Den svenska skolan är en tvåspråkig skola där eleverna också studerar språk som spanska och franska.

Internantionella Engelska Skolan, som skolan heter, rankades som bästa skola i provinsen Värmland (där skolan ligger) för andra året i rad 2013. Denna rankning är baserad på externa test enligt ESO 1 och 4. I Sverige är resultaten på dessa tester offentliga.

Exchange students in Spain

One thought on “Exchange students in Spain

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X