Vi i femman 2019Det blev Internationella Engelska skolans klass 5C:s Anna Jörgensen och Edvard Roos som tog hem segern i semifinal två, mot Flygelskolans 5A:s tävlande Frida Naraghi och David Hansson.

GRATTIS!

Tisdag den 5 februari möter IESL’s lag den andra semifinalvinnaren, Vårfruskolans klass blå, i P4 Malmöhus final i Vi i femman 2019.

Läs mer på Sveriges Radio:

https://sverigesradio.se/viifemman

Testa dina kunskaper: Quiz

Vi i femman är Sveriges Radios och Sveriges Televisions allmänbildande frågetävling för femteklassare i hela landet – Sveriges största kunskapstävling.

Tävlingen startade i Sveriges Radio redan 1963, vilket innebär att Vi i femman firade 50 år under säsongen 2013.
1970 började även SVT sända Vi i femman. Nuförtiden deltar ungefär 70 000 elever från hela landet i uttagningstävlingarna. Det är en hel massa tävlingssugna femteklassare det – ungefär 75% av alla femteklassare i Sverige!

 

 

 

Vi i femmans olika steg
Tävlingen pågår under nästan ett halvår och börjar med att landets alla femmor har chansen att delta i uttagningen. Därefter gör de bästa 200 klasserna upp i lokala tävlingarna i radio. Till slut koras vinnaren i SVT:s Barnkanalen och Sveriges Radio P4.

Uttagningen
Uttagningen görs genom ett TV-program som sänds i november i Barnkanalen, SVT Play och viifemman.se. Alla femteklasser får vara med och svara på 25 stycken 1X2-frågor. De bästa klasserna går vidare till tävlingarna i radion.

Lokala tävlingar radio
Åtta klasser i varje P4-område i Sverige gör upp om att bli lokala mästare under 4 veckor under januari-februari. Totalt tävlar 200 klasser i Sverige och tre av dem går vidare till Riksfinalen i SVT och SR och gör upp om den slutliga segern.

Lagen
Varje klass representeras i tävlingen av två elever, den tjej och kille i klassen som fått de bästa resultaten i uttagningen. I enstaka fall kan laget bestå av enbart tjejer eller enbart killar.

Internationella engelska skolan i Lund till lokal final i Vi i femman

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X