Det blev 1,5 timmes inspirerande föreläsning med Maria Loodberg på Friends. Internet är fantastiskt, men också skrämmande. Vi föräldrar måste vara engagerade. Under föreläsningen fick vi många insikter och tips och det blev en hel del diskussioner. Synd att inte fler tog tillfälligt i akt och kom dit. Detta är ju en sådan stor del av ungdomars liv. Har du verkligen koll?


Mobbing1

Nätet är en integrerad del av vardagen och ett viktigt verktyg för information, lärande och kommunikation. Men nätet är inte enbart en plats för kunskap och positiva upplevelser, bland barn och unga svarar var tredje att de blivit utsatta för kränkningar på nätet.

Mobbning är ett samhällsproblem som drabbar 60 000 barn och unga varje år i Sverige. För att stoppa mobbning krävs det att vi alla engagerar oss och tar ansvar, från högsta beslutsfattare till privatpersoner.

https://friends.se/fakta-forskning/om-mobbning/

https://friends.se/fakta-forskning/rapporter/friendsrapporten/

 

Vill du veta mer?

friends.se (deras uppdrag är att stoppa mobbning och diskriminering. De utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet)

nohate.se (här hittar du bra material om näthat och kränkningar på nätet)

mucf.se (myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är en statlig myndighet som tar fram och sprider kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar)

statensmedierad.se (lär dig mer om medier)

kidish.se (här kan du lära dig allt om ungdomars uttryck, förkortningar och emojis och eventuellt fånga upp det som kanske inte är så trevligt)

juridikinstitutet.se (hjälper individer som utsatts för kränkningar på nätet)

surfalugnt.se (höjer vuxnas kunskaper om barns och ungas vardag på Internet)

kränkt.se (datainspektionen, om du blivit oschysst behandlad på nätet?)

polisen.se

 

Det var schysst att lyssna på Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X